A blog fő profilja, hogy a függőségekkel foglalkozzék saját tapasztalatból merítve. Kiemelten a társfüggéssel (kodependencia) és az alkoholizmussal. Úgy gondolom ez a két betegség, igen, betegség és nem jellembeli fogyatékosság, sok éve Magyarországon népbetegséggé nőtte ki magát. Szükséges foglalkozni vele.

(Saját tapasztalat a Melody Beattie meditációk alatt olvasható.)

Napi meditáció - 2011. Január 1. - AZ ÚJ ÉV - (Melody Beattie - 365 nap, 365 meditáció)

2011. január 1., szombat.


Fogalmazd meg céljaidat az újesztendőre. Áss lényed mélyére, és fedezd fel, mit szeretnél elérni ebben az évben.
Ez segíthet abban, az elhatározásodban, hogy teljes életet fogsz élni az eljövendő esztendőben.
A célok jelölik ki az irányt. Erőteljes energiákat hoznak működésbe az egyetemes, tudatos és tudattalan szinten.
A célok jelölik ki életünk irányát.
Mire vágysz ebben az évben? Mit szeretnél megtenni, véghezvinni? Mi jót szeretnél hozzátenni az életedhez? Milyen területeken szeretnél fejlődni? Miféle gátlásoktól, jellemhibáktól szeretnél megszabadulni?
Mit szeretnél megkapni? Mit akarsz elérni baráti, szerelmi kapcsolataidban, családi életedben? Ne feledd, hogy céljainkkal nem másokon akarunk uralkodni, csak saját életünknek próbálunk irányt szabni.
Milyen problémákat szeretnél megoldani? Milyen döntéseket hozni? Mit akarsz megvalósítani a munkádban?
Mit szeretnél megvalósítani önmagadban és magad körül?
Végy elő egy darab papírt, szánj rá néhány órát, s írd le, hogy ezzel is megerősítsd magad, életedet és választási képességedet. Azután engedd el az egészet.
Biztos, hogy lesznek olyan események, amelyeket nem tudunk irányítani. Olykor kellemes meglepetést okoznak, máskor nem. De mind hozzátartozik ahhoz a fejezethez, amely az idei életünket alkotja, s ezzel tovább szövi történetünket. Az újév itt van előttünk, akár egy könyv megírandó fejezete. A célok megfogalmazásával hozzájárulhatunk a történet megírásához.
Ma arra gondolok, hogy céljaim leírásával erőteljes energiákat mozgatok meg. Tehát megfogalmazom őket, és később is ezt teszem, valahányszor szükségét érzem. Nem azért, hogy mások fölé kerekedjem, hanem, hogy eleget tegyek a saját feladatomnak.

Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

 
A szavak ablakok vagy falak?! © Copyright 2010 | Design By Gothic Darkness |