A blog fő profilja, hogy a függőségekkel foglalkozzék saját tapasztalatból merítve. Kiemelten a társfüggéssel (kodependencia) és az alkoholizmussal. Úgy gondolom ez a két betegség, igen, betegség és nem jellembeli fogyatékosság, sok éve Magyarországon népbetegséggé nőtte ki magát. Szükséges foglalkozni vele.

(Saját tapasztalat a Melody Beattie meditációk alatt olvasható.)

Napi meditáció - BÁLINT- NAP - Február 14. - (Melody Beattie - 365 nap, 365 meditáció)

2011. február 14., hétfő.


A Bálint-nap a gyerekeknek csokoládészíveket, bugyuta üdvözlőlapokat és persze sok-sok izgalmat jelent.
Mennyire más lehet a Bálint-nap nekünk, felnőtteknek!
A szeretet napja azt szimbolizálhatja, hogy még nem sikerült eléggé aktivizálnunk életünkben a szeretetet.
Vagy lehet valami másnak, valami jobbnak a jelképe. Gyógyulófélben vagyunk. Megtanultuk, hogy még a legtöbb fájdalmat okozó kapcsolataink is segíthetnek: rámutatnak a gyenge pontjainkra, vagy arra, mit nem akarunk.
Elindulunk arra az utazásra, ahol megtanuljuk szeretni magunkat. Megnyitjuk szívünket a szeretet előtt, amely belőlünk árad mások felé, majd visszatér hozzánk. Tégy valamit, amivel kifejezheted ezt a szeretetet! És ami jó móka barátaidnak, gyerekeidnek vagy bárkinek, akinek szánod.
A szeretet napja van. Bárhol tartunk a gyógyulás folyamatában, mindig élvezhetjük, örülhetünk neki. Körülményeinktől függetlenül hálásak lehetünk azért, hogy szívünk megnyílik a szeretet előtt.
Ma megnyitom magam a szeretet előtt, melyet az emberektől, az univerzumtól és Felsőbb Erőmtől kaphatok. Ma megengedem magamnak, hogy annyi szeretetet adjak és kapjak, amennyire szükségem van. Hálás vagyok azért, hogy gyógyul a szívem és szeretni tanul.

Nem tartok Valentin napot sem Nőnapot. 
Nem tetszik, hogy amerikai szokásokat, ottani hagyományokat vesz át a Magyar és közben olykor elfeledkezik a saját ünnepeiről. 
(tudom, a Nőnap itteni szokás... ) 
Miért kell a szeretet megünneplésének egyetlen kijelölt nap, miért nem lehet az év 365 napja a szereteté? Miért szükséges a nőket külön megünnepelni egy jeles napon, miért nem lehet az év minden napján éreztetni velünk, hogy fontosak vagyunk, tiszteletet érdemlünk és kapunk, elismerést és megbecsülést? Igen, jól esik a kívülről érkező dicséret, holott hála Istennek már nem csak onnan várom, egy ideje nagyon jól működik nálam a saját vállam megveregetése.

Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

 
A szavak ablakok vagy falak?! © Copyright 2010 | Design By Gothic Darkness |