A blog fő profilja, hogy a függőségekkel foglalkozzék saját tapasztalatból merítve. Kiemelten a társfüggéssel (kodependencia) és az alkoholizmussal. Úgy gondolom ez a két betegség, igen, betegség és nem jellembeli fogyatékosság, sok éve Magyarországon népbetegséggé nőtte ki magát. Szükséges foglalkozni vele.

(Saját tapasztalat a Melody Beattie meditációk alatt olvasható.)

Napi meditációk (Melody Beattie - 365 nap, 365 meditáció)

2010. június 19., szombat.


Június 19.
Tedd könnyebbé az életed!

Az életnek nem muszáj nehéznek lennie.
Igen, vannak olyan időszakok, amikor ki kell tartanunk, át kell verekednünk magunkat, és ilyenkor túlélési stratégiánkra kell támaszkodnunk. De életünket, fejlődésünket, gyógyulásunkat, változásunkat és mindennapi dolgainkat nem kell annyira megnehezítenünk.
Ha életünk most is olyan nehéz, az mártíromságunk maradványa, régi gondolkodásmódunk, érzésvilágunk és hiedelmeink hagyatéka. Akkor is értékesek vagyunk, ha életünk nem olyan nehéz. Értékünket és érdemeinket nem az szabja meg, milyen keményen küszködünk.
Ha olyan nehézzé tesszük, esetleg nehezebbé tesszük, mint indokolt – mondta egy asszony. Tanuld meg hagyni, hogy a dolgok könnyedén és természetesen menjenek végbe. Tanuld meg hagyni, hogy a dolgok és bennük a mi szerepünk, magától a helyére kerüljön.
Most már könnyű lehet. Könnyebb, mint eddig. Az áramlattal haladhatunk, letehetjük magunkról a világ terhét, a hagyhatjuk, hogy Felsőbb Erőnk oda segítsen, ahol lennünk kell.
Ma felhagyok a kemény küzdelemmel. Elengedem azt a hiedelmemet, hogy az életnek és gyógyulásnak nehéznek kell lennie. Azzal a hittel helyettesítem, hogy könnyedén és békével járhatom az utam.
Sőt olykor örömöt is lelhetek benne.

"Tanuld meg hagyni, hogy a dolgok könnyedén és természetesen menjenek végbe. Tanuld meg hagyni, hogy a dolgok és bennük a mi szerepünk, magától a helyére kerüljön."

Többször beugrik az ÉN akaratom és az a kényszer, hogy az életemet teljes egészében ÉN irányítsam. Nehezen engedem el ezeket, nehezen hagyatkozom a Felsőbb Erőre. Amikor ÉN akarok irányítani, az irányítási kényszer irányít engem és ez nem jó. Feszültséggel jár, frusztrációval.
Volt időszak az életemben, amikor sokkal könnyebben ment a ráhagyatkozás, ez a mai napon nálam nagyon gyatrára sikerült. Nem baj, ez egy ilyen nap.

Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

 
A szavak ablakok vagy falak?! © Copyright 2010 | Design By Gothic Darkness |