A blog fő profilja, hogy a függőségekkel foglalkozzék saját tapasztalatból merítve. Kiemelten a társfüggéssel (kodependencia) és az alkoholizmussal. Úgy gondolom ez a két betegség, igen, betegség és nem jellembeli fogyatékosság, sok éve Magyarországon népbetegséggé nőtte ki magát. Szükséges foglalkozni vele.

(Saját tapasztalat a Melody Beattie meditációk alatt olvasható.)

Napi elmélkedés - Július 5 - ÚJ IRÁNY

2012. december 31., hétfő.

Az akarat által vezérelt emberi erőforrások elégtelennek bizonyultak, és szánalmas kudarcot vallottak. … Minden egyes nap arra való, hogy Isten akaratát megvalósítsuk cselekedeteinkben.
(Anonim Alkoholisták, 43., 79. old.)

Csak hallgatom, mikor „akaratgyenge” alkoholistákról beszélnek, holott én vagyok az egyik legerősebb akaratú ember a világon. Ma már tudom, hogy ez a hihetetlen
akaraterő nem elég ahhoz, hogy életben maradjak. A probléma nem az akarat „gyengesége”, hanem az irányultsága. Amikor, anélkül hogy álságosan lekicsinyleném magam, elfogadom valódi korlátaimat, és hagyom, hogy Isten irányítson, a legsúlyosabb hibáim válnak a legnagyobb erényeimmé. Erős akaratom, ha jó az iránya, segíti munkámat, hogy a program ígéretei napjaim valóságává váljanak.

Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

 
A szavak ablakok vagy falak?! © Copyright 2010 | Design By Gothic Darkness |