A blog fő profilja, hogy a függőségekkel foglalkozzék saját tapasztalatból merítve. Kiemelten a társfüggéssel (kodependencia) és az alkoholizmussal. Úgy gondolom ez a két betegség, igen, betegség és nem jellembeli fogyatékosság, sok éve Magyarországon népbetegséggé nőtte ki magát. Szükséges foglalkozni vele.

(Saját tapasztalat a Melody Beattie meditációk alatt olvasható.)

Vavyan Fable

2010. szeptember 23., csütörtök.

Hajdan, midőn az Isten megteremtette a Földet; megcsinálta a hegyeket, vizeket, erdőket, állatokat és más értelmes dolgokat, belenézett a tükörbe, s azt mondta magának: na jó, kreálok egy ilyen figurát, mint ez itt, elvégre játszani, kockáztatni is kell. S lőn. Amikor azonban látta, hogy teremtménye tökéletesen életképtelen, elkeseredett. Bánatában csak ült a tévé előtt, rágcsálta a snacket, sós mogyorót, nyomkodta a távkapcsolót, harapta a sört, s nézegette a lyukas zokniból kibámészkodó lábujját. Végül elszánta magát. Nagy sóhajjal azt mondá: akkor most csinálok valami szépet. És megalkotá a nőt. Amint a mű elkészült, nem tudott betelni vele. Milyen finom. Milyen kecses. Milyen eszes. Milyen szép. Na igen, de bármilyen szép, bimbózni nem tud. A szaporodáshoz segítségre is szüksége lesz. Hoppá, hisz ott az a suta, gyámoltalan, szőrös teremtmény, a férfi. Elővette, bámulgatta, hümmögött, vonogatta a vállát. Hát ezzel a lénnyel aligha áll szóba a tökéletesre sikerült nő. Barkácsolt egy kicsit a férfin, de az nem lett jobb az istennek se. Mit volt mit tenni, a nőt kellett kicsit átprogramozni. Előkerültek a Gyengédség, Jóság, Tolerancia, Érzékenység, Anyai ösztön stb. feliratú fűszertartók. Valami még rettentően hiányzott. Nélküle a nő még mindig nem tudná elviselni a férfinak keresztelt kreatúrát. Hoppá, megvan! Isten elővette a Humorérzék nevű sót, s dolgozni kezdett a női agyvelőn. Sajna közben megkezdődött a meccs a tévében, s teljesen elvonta a figyelmét a munkájáról. Miáltal egy kicsit túladagolta a hozzávalókat. S miközben mi nők, benneteket gyámolítunk, táplálunk és gondozunk, hogy ama egyetlen funkciótoknak megfelelhessetek, ti komplexusaitok kompenzálni próbálván minket cikiztek.

4 Megjegyzés:

Karesz írta...

ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!
Mennyi szerénység, mily önzetlen hozzáállás, és mennyi objektivizmus egy helyen. Ez maga Justitia kinyilatkoztatása!
Az, mert ő is vakon osztogatja... az észt, és ő is "csak" egy nő!
Egy nő, mint a szerző is, aki egyetlen értelmes dolgot lát a másik nemben. Értelem? Nem is, mert ahhoz még az sem kell, csak egy kissé hangsúlyosabb merevség.
Kedves Gabriella, most akkor itt ki kit cikizget? Nem másért, de engem felidegesített ez a Vavyan Fable nevű nőszemély, aki csak úgy egyszerűen elkobozza a meghamisított Genezisével a Teremtés Koronája címet.
Szóval a cikizés, az most bejött! :-)
Kerülj csak Vavyan a szemem elé egyszer, mert esküszöm, hogy ama bizonyos funkció igénybevétele nélkül is képes vagyok téged a csúcsra juttatni, de csak azért, hogy onnan nagyot huppanjál, mikor fenéken billentelek!
Hogy csak úgy cikizgeti a drága sok szép, ügyes, okos és kedves, jóságos fehérnépet az a sok disznó, szőrös bakmajom.
Jó, hogy van kit! hehe

Lili írta...

Én viszont jót mulattam rajta:)))
Karesz nyugiiii, persze, hogy Ti vagytok a Teremtés koronája, hisz ez csak egy írás:))PPPP

ÉdesMindegy írta...

Provokációról szólt a dolog... ééés bejött! :)
Szerintem egyik könyvéből egy idézet.

Karesz írta...

Krrrrrr, MrrrrrrGGhhhhRRRR!!!!!!!

Megjegyzés küldése

 
A szavak ablakok vagy falak?! © Copyright 2010 | Design By Gothic Darkness |