A blog fő profilja, hogy a függőségekkel foglalkozzék saját tapasztalatból merítve. Kiemelten a társfüggéssel (kodependencia) és az alkoholizmussal. Úgy gondolom ez a két betegség, igen, betegség és nem jellembeli fogyatékosság, sok éve Magyarországon népbetegséggé nőtte ki magát. Szükséges foglalkozni vele.

(Saját tapasztalat a Melody Beattie meditációk alatt olvasható.)

Tegnap - Ma - Holnap

2010. május 21., péntek.
Minden hétnek van két olyan napja, ami miatt nem lenne szabad idegeskednünk, ezt a két napot félelem és aggodalom nélkül lehetne eltölteni.
Az egyik ilyen nap a
TEGNAP - elkövetett tévedésekkel és hibákkal, gondokkal és félreértésekkel, fájdalommal és kínlódással tele. Visszavenni a tegnapot - a világ valamennyi kincsével sem lehet. Cselekedeteinket nem tehetjük meg nem történtté, kimondott szavainkat sem szívhatjuk vissza. A tegnap nincs többé.

A másik nap, amely miatt szintén nem szabad aggódnunk a
HOLNAP.
Hozhat magával csapásokat, nyomorúságot, nagyszerű reményeket vagy középszerű megvalósítást.
A holnap felett szintén nincs hatalmunk.
Holnap felkel a nap, teljes ragyogásában vagy felhők mögé bújva, de hogy felkel, abban biztosak lehetünk. Mégis, míg el nem érkezik, előlegre nem számíthatunk.

Marad hát a
MA.
S egyetlen nap nehézségeivel bárki szembe tud nézni. De ha ehhez még hozzátesszük a
TEGNAP és a HOLNAP ijesztő végtelenjének a terhét, nem csoda, ha összerogyunk súlya alatt.
Nem egyetlen nap megpróbáltatásai kergetik az embert a kétségbeesésbe, hanem a tegnap történtek miatt érzett keserű harag vagy lelkiismeret furdalás és a rettegés, hogy mit hoz a holnap.

Ez a nap legyen hát igazán fontos számunkra a
MA!

Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

 
A szavak ablakok vagy falak?! © Copyright 2010 | Design By Gothic Darkness |