A blog fő profilja, hogy a függőségekkel foglalkozzék saját tapasztalatból merítve. Kiemelten a társfüggéssel (kodependencia) és az alkoholizmussal. Úgy gondolom ez a két betegség, igen, betegség és nem jellembeli fogyatékosság, sok éve Magyarországon népbetegséggé nőtte ki magát. Szükséges foglalkozni vele.

(Saját tapasztalat a Melody Beattie meditációk alatt olvasható.)

Csak a mai nap!

2010. május 21., péntek.

Csak a mai nap megpróbálom túlélni ezt az egyetlen napot és nem fogok egyszerre foglalkozni az összes problémámmal. Biztosan valami szörnyűt tennék, ha az egész életemre vonatkozó ígéreteket kellene tennem. De ez csak egyetlen nap!

Csak a mai nap boldog leszek. Ahogy Lincoln mondta valahol: "A legtöbb ember annyira boldog, amennyire elhatározza, hogy a lesz."

Csak a mai nap megpróbálok alkalmazkodni ahhoz, ami van és nem akarom, hogy mások alkalmazkodjanak az én elvárásaimhoz. Úgy fogom venni az életet, ahogy jön és nem akarok mindig valami mást.

Csak a mai nap megpróbálom az agyamat tornáztatni. Tanulni fogok, valami hasznossal foglalkozom. Valami olyasmit fogok olvasni, ami erőfeszítést, koncentrációt igényel. 

Csak a mai nap háromféleképpen fogom a lelkemet edzeni: teszek valakivel valami jót úgy, hogy ne tudjon róla, hogy én voltam az. Ha bárki tudomást szerez róla, akkor nem is számít. Legalább két olyan dolgot teszek meg, amit nagyon nem akarok - mindezt csak a gyakorlat kedvéért. Ma nem fogom kimutatni, hogy az érzéseimet megsértették: akárhogy sértve érzem magam, nem fogom kimutatni.

Csak a mai napon megpróbálok szeretetreméltó lenni. Megjelenésemre gondot fordítok, csinosan, de nem feltűnően öltözöm, a hangomat nem emelem fel, udvarias leszek, senkit és semmit nem kritizálok. Semmiben nem találok hibát, nem próbálom az embereket nevelni vagy rendre utasítani.

Csak a mai napra csinálok egy programot. Lehet, hogy nem fogom pontosan követni, de a program meg lesz. Megkímélem magamat két bosszúságtól: a rohanástól és a határozatlanságtól.

Csak a mai napra biztosítok magamnak egy csendes fél órát, pihenek, relaxálok. Ebben a fél órában megpróbálok életemről jobb képet kialakítani önmagam számára.

Csak a mai napon nem fogok félni semmitől. Különösképpen nem fogok félni attól, hogy élvezzem, ami szép és elhiggyem, hogy mindaz, amit én adok a világnak, vissza fogom kapni tőle.

Csak a mai nap nem iszom alkoholt!

Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

 
A szavak ablakok vagy falak?! © Copyright 2010 | Design By Gothic Darkness |