A blog fő profilja, hogy a függőségekkel foglalkozzék saját tapasztalatból merítve. Kiemelten a társfüggéssel (kodependencia) és az alkoholizmussal. Úgy gondolom ez a két betegség, igen, betegség és nem jellembeli fogyatékosság, sok éve Magyarországon népbetegséggé nőtte ki magát. Szükséges foglalkozni vele.

(Saját tapasztalat a Melody Beattie meditációk alatt olvasható.)

Férfiak levele a nőkhöz

2010. március 8., hétfő.


Férfiak levele a nőkhöz
1. Tanuld meg használni a WC-ülőkét. Nagylány vagy. Ha fel van hajtva, hajtsd le. Nekünk felhajtva kell, nektek lehajtva. Sosem hallotok minket arról panaszkodni, hogy megint lehajtva hagytátok.

2. Vasárnap=sportok. Ez olyan, mint a holdciklus vagy az apály-dagály változása. Törődj bele!

3. A bevásárlás NEM sport. És nem, soha nem fogunk rá akként gondolni.

4. A sírás zsarolás.

5. Azt kérd, amit akarsz. Tisztázzuk: a finom utalások nem működnek! A nyomatékosított utalások nem működnek! Az egyértelmű utalások nem működnek! Csak mondjad!

6. Az igen és a nem tökéletesen megfelelő válaszok szinte minden kérdésre.

7. Csak olyan problémával gyertek hozzánk, aminek megoldásában a segítségünket kéritek. Erre vagyunk valók. Szimpátiáért ott vannak a barátnőitek.

8. Az a fejfájás, ami 17 hónapja tart, már baj. Menj orvoshoz!

9. Bármi, amit 6 hónapnál régebben mondtunk, nem használható fel vita közben. Igazából minden megjegyzésünk érvényét veszti 7 nap után.

10. Ha nem úgy öltözködtök, mint egy sorozatszereplő, akkor ne várjátok el, hogy úgy viselkedjünk, mint a szappanopera-szereplők.

11. Ha azt gondolod, hogy kövér vagy, valószínüleg úgy is van. Ne kérdezz minket!

12. Ha az, amit mondunk, kétféleképpen érthető és az egyik megsért, elszomorít vagy feldühít, akkor mi a másikra gondoltunk.

13. Megkérhettek, hogy csináljunk meg valamit vagy megmondhatjátok, hogy milyen legyen. De azt ne, hogy hogyan. Ha már tudod, hogy lehet a legjobban megcsinálni, tedd meg magad!

14. Amikor csak lehet, a feltétlen szükséges mondanivalódat a reklámok alatt mondjad el!

15. Kolombusz Kristófnak nem volt szüksége iránymutatásra. Nekünk sincs.

16. MINDEN férfi csak 16 színben lát, mint a Windows-alapbeállítás. Például a barack az egy gyümölcs, nem szín. A padlizsán az zöldség. Fogalmunk sincs, mi az a mályva.

17. Ha viszket, megvakarjuk. Így szoktuk.

18. Ha azt kérdezzük, mi a baj és azt mondjátok ”semmi”, akkor úgy viselkedünk, mintha semmi baj se lenne. Tudjuk, hogy hazudtatok, de nem éri meg a zűrt.

19. Ha felteszel egy kérdést, amire nem akarsz választ hallani, akkor olyan választ fogsz kapni, amit nem akarsz hallani.

20. Ha valahova el kell mennünk, bármit viselsz, az nagyszerű. De tényleg.

21. Ne kérdezd meg, hogy min gondolkodunk, kivéve, ha felkészülten tudsz beszélgetni olyan témákról, mint a futball, lőfegyverek vagy versenyautók.

22. Elég ruhád van.

23. Túl sok cipőd van.

24, Formában vagyok. A kerek egy forma.

25. Kösz, hogy elolvastad ezt. Igen, tudom, ma a kanapén kell aludnom. De tudod, ezt a férfiak egyáltalán nem bánják. Olyan, mint a kempingezés.

Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

 
A szavak ablakok vagy falak?! © Copyright 2010 | Design By Gothic Darkness |