A blog fő profilja, hogy a függőségekkel foglalkozzék saját tapasztalatból merítve. Kiemelten a társfüggéssel (kodependencia) és az alkoholizmussal. Úgy gondolom ez a két betegség, igen, betegség és nem jellembeli fogyatékosság, sok éve Magyarországon népbetegséggé nőtte ki magát. Szükséges foglalkozni vele.

(Saját tapasztalat a Melody Beattie meditációk alatt olvasható.)

Csüggedés

2011. február 22., kedd.

Egyszer közzétették, hogy az ördög felszámolja a vállalkozását és szerszámait annak adja el, aki megfizeti a szabott árát.
A kiárusítás éjjelén a szerszámok, gyönyörűen ki voltak közszemlére téve. Szörnyű látványt nyújtottak egy rakáson.
Rosszindulat, Gyűlölet, Irigység, Féltékenység, Érzékiség, Csalás és a többi, mind-mind a saját árával felcédulázva. Külön, azoktól távolabb lehetett látni egy ártalmatlan külsejű, ékalakú szerszámot, amely jócskán viseltes, kopottas volt és az ára jóval magasabb mint a többié. Valaki megkérdezte az ördögöt mi az.
"Ez a Csüggedés , válaszolta."
"No, és miért olyan drága? "
Mivel hasznosabb bármelyiknél". Az ember lelkét ki tudom vele nyitni, amikor a többiekkel nem megyek semmire és mihelyt abba beférkőztem, úgy használom az áldozatomat, ahogy nekem tetszik. Azért olyan kopott, mert majdnem mindenkinél használni szoktam, mivelhogy kevés embernek van arról tudomása, hogy ez is az enyém."

Aligha kell hozzátenni a történethez, hogy a Csüggedés ára oly magas volt, hogy az bizony nem kelt el. Még most is az övé és még mindig használja!"

Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

 
A szavak ablakok vagy falak?! © Copyright 2010 | Design By Gothic Darkness |