A blog fő profilja, hogy a függőségekkel foglalkozzék saját tapasztalatból merítve. Kiemelten a társfüggéssel (kodependencia) és az alkoholizmussal. Úgy gondolom ez a két betegség, igen, betegség és nem jellembeli fogyatékosság, sok éve Magyarországon népbetegséggé nőtte ki magát. Szükséges foglalkozni vele.

(Saját tapasztalat a Melody Beattie meditációk alatt olvasható.)

Napi meditáció - ÚJ ENERGIA ÉRKEZIK - Január 23. - (Melody Beattie - 365 nap, 365 meditáció)

2011. január 23., vasárnap.


„A mókából móka lesz, a szeretetből szeretet, és máris érdemes élni. És eltölt a hála.”
(Lépj ki a társfüggőségből!)
Életünkbe új energia, újfajta érzés érkezik. Már nem alapozhatjuk a jövőbeli érzéseinkkel kapcsolatos elvárásainkat arra, amit ebben a pillanatban érzünk.
Két egyforma pillanat nem létezik az időben. Gyógyulunk. Változunk. Változik az életünk is. Előfordult, hogy a dolgok nem úgy alakultak, ahogy szerettük volna. Le kell vonnunk a tanulságokat. A jövő nem lehet ugyanolyan, mint a múlt.
Az igazán nehéz idők nagyjából véget értek. Múlófélben a zavar, múlóban a legnagyobb kihívást képviselő tapasztalatok és a legkuszább érzelmek.
Ne korlátozd a múlttal a jövőt!
Gondolj arra, milyen volt gyógyulásod kezdete! Nem változott-e meg sok minden az eltelt időben? Gondolj arra, milyen voltál egy évvel ezelőtt! Nem változtál azóta? Nem változtak körülményeid?
Néha eltart egy ideig, amíg sikerül megküzdenünk problémáinkkal és érzelmeinkkel. Ezek átmeneti idők. A bizonytalanság, a megoldatlan problémákkal való együttélés periódusai nem tartanak örökké.
Ha folyton a múlthoz hasonlítgatjuk ezeket az időszakokat, kétszeresen megnehezítjük a dolgunkat. Minden helyzet és minden körülmény közrejátszott abban, hogy milyenné váltunk mára. Ne rémisztgessük magunkat azzal, hogy jelenünket és jövőnket örökké a fájdalmas múlttal vetjük össze, és főleg ne a gyógyulásunk kezdete előttivel.
Tudnunk kell, hogy a kínos, zavart állapot előbb-utóbb elmúlik. Ne akarjuk kitalálni, mit fogunk érezni a jövőben, vagy mikortól kezdjük magunkat másképp érezni. Inkább bizakodjunk! Fogadjuk el a jelent, de ez se korlátozzon!
Új energia érkezik. Újfajta érzéseik közelítenek. Azt, hogy milyenek, még nem tudjuk megjósolni. De nem munkálkodtunk, nem küzdöttünk hiába. Volt célja.
Jobb idők jönnek. Haladj tovább a bizakodás és az engedelmesség ösvényén! Nyílj meg az új előtt!
Istenem, segíts ma, hogy ne a múlt alapján ítéljem meg vagy korlátozzam a jövőt. Segíts, hogy nyitott lehessek a változás izgalmas lehetőségeire.

Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

 
A szavak ablakok vagy falak?! © Copyright 2010 | Design By Gothic Darkness |