A blog fő profilja, hogy a függőségekkel foglalkozzék saját tapasztalatból merítve. Kiemelten a társfüggéssel (kodependencia) és az alkoholizmussal. Úgy gondolom ez a két betegség, igen, betegség és nem jellembeli fogyatékosság, sok éve Magyarországon népbetegséggé nőtte ki magát. Szükséges foglalkozni vele.

(Saját tapasztalat a Melody Beattie meditációk alatt olvasható.)

Napi meditáció - A TÁBLA LETÖRLÉSE - Január 24. - (Melody Beattie - 365 nap, 365 meditáció)

2011. január 24., hétfő.


Az egyik legnagyobb ajándék, amit másoknak adhatunk, nyitott, szerető szívünk. És ezt az ajándékot leginkább az teheti tönkre, ha ragaszkodunk az előző kapcsolatainkból származó negatív érzéseinkhez. Legtöbbünknek vannak véget ért kapcsolatai. Vizsgáljuk meg ezeket. Őrzünk-e magunkban haragot vagy neheztelést? Még mindig áldozatnak érezzük magunkat? Vannak-e olyan önpusztító hiedelmeink, melyek ezekből a kapcsolatokból eredhetnek? „A nőkben nem lehet megbízni…A főnökök kihasználják az embert… Olyan, hogy jó kapcsolat, nem létezik…”
Ma engedj el mindent, ami mostani kapcsolataid működésében akadály lehet! Biztos lehetsz abban, hogy a régi érzelmek és önpusztító hiedelmek megakadályozzák, hogy szeretetet adhass és kaphass. Töröljük le a tábláról mindazt, amit a múlt írt rá. Ennek első lépése a tudatosság, becsületesség és nyitottság. A folyamat akkor teljesedik be, ha elfogadjuk a múltunkat, és megbékélünk vele, de meg is szabadulunk tőle.
Ma igyekszem elengedni minden, az előző kapcsolataimból itt maradt önpusztító érzést és hiedelmet. Letörlöm a belső táblát, hogy szabadon szerethessek és szerethessenek.

Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

 
A szavak ablakok vagy falak?! © Copyright 2010 | Design By Gothic Darkness |