A blog fő profilja, hogy a függőségekkel foglalkozzék saját tapasztalatból merítve. Kiemelten a társfüggéssel (kodependencia) és az alkoholizmussal. Úgy gondolom ez a két betegség, igen, betegség és nem jellembeli fogyatékosság, sok éve Magyarországon népbetegséggé nőtte ki magát. Szükséges foglalkozni vele.

(Saját tapasztalat a Melody Beattie meditációk alatt olvasható.)

Napi meditáció - A SEGÍTSÉG ELFOGADÁSA - Január 5. - (Melody Beattie - 365 nap, 365 meditáció)

2011. január 5., szerda.


Sokunkkal előfordult már, hogy annyira elidegenültnek érezte magát, hogy elfelejtette, nincs egyedül. Már azt hittük, egyedül kell végigcsinálnunk a dolgokat. Aztán vannak közöttünk olyanok, akiket elhagytak. Meg olyanok is, akik már megszokták, hogy szeretet nélkül élnek. Mások ahhoz szoktak hozzá, hogy soha nincs ott, akire igazán szükség lenne. Van, aki folyvást küszködik, és keményebbnél keményebb pofonokat kap az élettől.
Isten mindig itt van, mindig kész segíteni. És sok ember is segíthet. Megkaphatjuk tőlük a szükséges szeretetet és támogatást, a vigaszt és gondoskodást. Ha kérjük, nem tagadják meg a segítséget. Nyugodtan támaszkodhatunk a gyógyulásunkat segítő csoport erejére. És segítőkész jó barátok is jelentkeznek…
Nem vagyunk egyedül. És nem kell egyedül végigcsinálnunk a dolgokat. Szeretetből nem lesz hiány. Soha többé.
Istenem, add meg ma, hogy ne akarjak mindent egyedül csinálni és megszabaduljak attól a tévhittől, hogy egyedül vagyok. Nyisd meg szememet és szívemet, hogy láthassam a felém nyújtott szeretet, segítségét és támogatását. Segíts tudatosítanom, hogy szeretnek.

Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

 
A szavak ablakok vagy falak?! © Copyright 2010 | Design By Gothic Darkness |