A blog fő profilja, hogy a függőségekkel foglalkozzék saját tapasztalatból merítve. Kiemelten a társfüggéssel (kodependencia) és az alkoholizmussal. Úgy gondolom ez a két betegség, igen, betegség és nem jellembeli fogyatékosság, sok éve Magyarországon népbetegséggé nőtte ki magát. Szükséges foglalkozni vele.

(Saját tapasztalat a Melody Beattie meditációk alatt olvasható.)

Napi meditáció - MÚLTUNK ÉRTÉKELÉSE - Január 22. - (Melody Beattie - 365 nap, 365 meditáció)

2011. január 22., szombat.


Könnyű elítélni magunkat múltbeli tévedéseinkért és boldogtalanságunkért. De sokkal gyógyítóbb hatású, ha tapasztalatainkat és fejlődésünket szem előtt tartva, elfogadjuk magunkat és a múltunkat. A múlt olyan tanulságok sorozata, amelyek az élet és a szeretet magasabb szintjére emelnek.
Azok a kapcsolatok, melyeket megkötöttünk, egy ideig kitartottunk bennük, majd befejeztünk, fontos tanulságokkal szolgálnak. Némelyikünk úgy kerül ki legfájdalmasabb élményiből, hogy határozott véleményt alakít ki, kicsoda ő és mit szeretne elérni.
A tévedéseink? Ezekre is szükség volt. Szükség volt az útközben elkövetett baklövésekre, botlásokra. Pontosan azokra a tapasztalatokra tettünk szert általuk, amelyek kellettek.
Minden lépés előbbre visz.
Merő tévedés lenne a múlt? Nem. Csak akkor tévedünk, ha ezt hisszük igaznak.
Istenem, segíts elengednem azokat a negatív gondolatokat, melyek a múltamról és múltbéli kapcsolataimról élnek bennem. Hálával tekintek mindarra, ami eljuttatott a mai naphoz.

Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

 
A szavak ablakok vagy falak?! © Copyright 2010 | Design By Gothic Darkness |