A blog fő profilja, hogy a függőségekkel foglalkozzék saját tapasztalatból merítve. Kiemelten a társfüggéssel (kodependencia) és az alkoholizmussal. Úgy gondolom ez a két betegség, igen, betegség és nem jellembeli fogyatékosság, sok éve Magyarországon népbetegséggé nőtte ki magát. Szükséges foglalkozni vele.

(Saját tapasztalat a Melody Beattie meditációk alatt olvasható.)

Napi meditáció - JÓ ÉRZÉSEK - Január 13. - (Melody Beattie - 365 nap, 365 meditáció)

2011. január 13., csütörtök.


Amikor érzésekről beszélünk a gyógyulás alatt, gyakran a bajhozó trióra – a fájdalomra, félelemre és haragra – összpontosítunk. De az érzelmek birodalmában másfajta érzések is léteznek: boldogság, öröm, béke, elégedettség, szeretet, meghittség, izgalom.
Ne tagadjuk meg magunktól a jó érzéseket; ne ijesszük el tőlük magunkat, ne szabotáljuk el a boldogságunkat. Mert bizony ezt tesszük olykor, mégpedig azért, hogy egy kevésbé örömteli, de jobban ismert területre jussunk vissza.
Ne tagadjuk meg magunktól a jót. Nem kell elemezni, elítélni vagy igazolást, keresni rá. Ne nyomjuk magunkat a víz alá, és ne hagyjuk, hogy mások nyomjanak le azzal, hogy negatívnak láthatják azt, ami pozitív.
Hadd érezzük jól magunkat!
Ma emlékeztetem magam arra, hogy jogomban áll jól érezni magam. Sok ilyen pillanatom lehet. Megkereshetem magamban azt az egyensúlyi pontot, ahol elégedett, békés és kellemes érzések töltenek el.

Amikor időszakosan elővesznek a rossz érzések és rajtakapom magam, hogy beléjük menekülök, holott különösebb bajom nincsen, azt mondom magamnak, "ma boldog leszek"... úgy teszek, mintha és sikerül. Ezt a technikát már többször alkalmaztam, működik. 

Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

 
A szavak ablakok vagy falak?! © Copyright 2010 | Design By Gothic Darkness |