A blog fő profilja, hogy a függőségekkel foglalkozzék saját tapasztalatból merítve. Kiemelten a társfüggéssel (kodependencia) és az alkoholizmussal. Úgy gondolom ez a két betegség, igen, betegség és nem jellembeli fogyatékosság, sok éve Magyarországon népbetegséggé nőtte ki magát. Szükséges foglalkozni vele.

(Saját tapasztalat a Melody Beattie meditációk alatt olvasható.)

Napi meditáció - AZ EGYENSÚLY MEGTALÁLÁSA - Január 12. - (Melody Beattie - 365 nap, 365 meditáció)

2011. január 12., szerda.


A gyógyulás célja az egyensúly – az a bizonyos értékes középarányos – megtalálása.
Sokan ingázunk a szélsőségek között: évekig félve óvunk másokat, azután csakis önnön szükségleteinkkel törődünk.
Esetleg évekig megtagadtuk, hogy vállaljuk érzéseinket, érezzük át és foglalkozzunk velük, majd teljesen elmerülünk bennük, és aprólékosan elemezgetjük a testünkön áthaladó emocionális energia legparányibb nyomait is.
Teljesen legyengülünk, tehetetlen áldozattá válunk, aztán átlendülünk a másik szélsőségbe, és agresszívan uralkodunk környezetünkön.
Meg lehet tanulni, hogyan adhatunk magunkból másoknak, miközben törődünk magunkkal is. Meg lehet tanulni odafigyelni testi, lelki és szellemi szükségleteinkre. Ki lehet fejleszteni magunkban azt a hitet, hogy tudunk élni saját erőnkkel, s kapcsolatainkban egyenrangú félként vehetünk részt.
A gyógyulás célja az egyensúly, de néha úgy jutunk el hozzá, hogy előbb megtapasztaljuk a szélsőségeket.
Ma jó leszek magamhoz, belátom, hogy az egyensúly eléréséhez szükségem van a csúcsok és völgyek felfedezésére. Néha csak úgy tudom kirántani magam a hullámvölgyből, ha felugrom a csúcsra, aztán szép lassan leereszkedem.

Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

 
A szavak ablakok vagy falak?! © Copyright 2010 | Design By Gothic Darkness |