A blog fő profilja, hogy a függőségekkel foglalkozzék saját tapasztalatból merítve. Kiemelten a társfüggéssel (kodependencia) és az alkoholizmussal. Úgy gondolom ez a két betegség, igen, betegség és nem jellembeli fogyatékosság, sok éve Magyarországon népbetegséggé nőtte ki magát. Szükséges foglalkozni vele.

(Saját tapasztalat a Melody Beattie meditációk alatt olvasható.)

Napi meditáció - ÁLLJUNK KI MAGUNKÉRT - Január 15. - (Melody Beattie - 365 nap, 365 meditáció)

2011. január 15., szombat.


„Megtanuljuk, hogy bizonyos viselkedésmintáknak vereség a következménye, míg mások jótékony hatással vannak ránk. Megtanuljuk, hogy választhatunk.”

(Lépj ki a társfüggőségből!)

Olyan könnyű másokat megvédeni! Annyira egyértelmű a helyzet, ha másokat kihasználnak, irányítanak, manipulálnak, bántanak. Olyan könnyű megvívni az ő csatáikat, felháborodni, harcba szállni értük, győzelemre sarkallni őket!

„Neked is vannak jogaid!” – mondjuk nekik – És valaki sárba tiporja őket. Állj ki magadért, és ne legyen bűntudatod!”

Miért olyan nehéz harcolni a saját érdekeinkért? Miért nem vesszük észre, amikor bennünket használnak ki, minket tesznek áldozattá, nekünk hazudnak, minket manipulálnak, bántanak, vagy másképp tesznek rajtunk erőszakot? Miért olyan nehéz kiállni a saját jogainkért?

Vannak életünkben olyan időszakok, amikor gyengédséggel és szeretettel övezett ösvényen járunk. De vannak olyanok is, amikor ki kell állnunk magunkért; amikor a gyengédség és szeretet azoknak szolgáltat ki, akik visszaélhetnek vele. Vannak napok, amikor ki kell jelölnünk és meg kell tartanunk határainkat. Máskor pedig harcolnunk kell a jogainkért.

Ma harcba szállok a jogaimért. Tudom, hogy helyes ezt tennem, Istenem, segíts, hogy ne váljak áldozattá! Segíts, hogy ki tudjak állni magamért!

Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

 
A szavak ablakok vagy falak?! © Copyright 2010 | Design By Gothic Darkness |