A blog fő profilja, hogy a függőségekkel foglalkozzék saját tapasztalatból merítve. Kiemelten a társfüggéssel (kodependencia) és az alkoholizmussal. Úgy gondolom ez a két betegség, igen, betegség és nem jellembeli fogyatékosság, sok éve Magyarországon népbetegséggé nőtte ki magát. Szükséges foglalkozni vele.

(Saját tapasztalat a Melody Beattie meditációk alatt olvasható.)

Napi meditáció - PÁNIK - December 28. - (Melody Beattie - 365 nap, 365 meditáció)

2010. december 28., kedd.


Ne ess pánikba!
Ha mégis elfog a pánik, nem muszáj hagynunk, hogy ez szabja meg a viselkedésünket. A pánik által vezérelt viselkedés általában önpusztító. Mindegy, milyen a helyzet, milyenek a körülmények, a pánik nem jó alap semmihez.
Mindegy, milyen a helyzet, milyenek a körülmények, mindig akad egy perc arra, hogy mélyeket lélegezz, visszanyerd a békédet és nyugalmadat.
Soha nem kell többet tennünk, mint amennyi ésszerű. Soha! Nem muszáj olyasmit tennünk, amire képtelenek vagyunk vagy nem tudjuk megtanulni.
Ez a program, az egészséges élet, amelyet keresünk, a belső békére és a nyugodt bizalomra épül. Bízunk magunkban, Felsőbb Erőnkben és a gyógyulás folyamatában.
Ne ess pánikba! Ez letérít az ösvényről. Lazíts! Lélegezz mélyeket! Hagyd, hogy szétáradjon testedben és lelkedben a béke. Ha megvan ez az alap, forrásod gondoskodik arról, hogy legyen miből merítened.
Ma külön problémaként kezelem a pánikot, rögtön felfigyelek rá. Nem hagyom, hogy a pánik szülte gondolatok és érzelmek motiváljanak. Hagyom, hogy a béke és a bizalom motiválja érzelmeimet, gondolataimat és viselkedésemet.

Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

 
A szavak ablakok vagy falak?! © Copyright 2010 | Design By Gothic Darkness |