A blog fő profilja, hogy a függőségekkel foglalkozzék saját tapasztalatból merítve. Kiemelten a társfüggéssel (kodependencia) és az alkoholizmussal. Úgy gondolom ez a két betegség, igen, betegség és nem jellembeli fogyatékosság, sok éve Magyarországon népbetegséggé nőtte ki magát. Szükséges foglalkozni vele.

(Saját tapasztalat a Melody Beattie meditációk alatt olvasható.)

Napi meditáció - EGYENSÚLY - December 21. - (Melody Beattie - 365 nap, 365 meditáció)

2010. december 21., kedd.


Igyekezz, hogy a másokkal szembeni elvárásaid kiegyensúlyozottak legyenek! Törekedj az egészséges toleranciára!

A múltban talán túl sokat vagy túl keveset toleráltunk. Túl sok vagy túl kevés volt az, amit elvártunk másoktól.

Esetleg a két szélsőség közt ingadoztunk: néha szó nélkül eltűrtük, hogy mások bántsanak, becsapjanak, rosszul bánjanak velünk; máskor nem viseltük el az emberek normális emberi (néha tökéletlen) viselkedését sem. Bár jobb, ha egyik szélsőséges állapotban sem időzünk túl sokáig; így változnak az emberek – mármint a hús – vér emberek, akik a maguk tökéletlen módján küzdenek a jobb életért, kapcsolataik javításáért, a hatékonyabb viselkedésért egy-egy kapcsolaton belül.

De ha megnyílunk önmagunk és a gyógyulás folyamata előtt, kis idő múlva újabb átalakulás kezdődik bennünk: eljön az ideje, hogy búcsút mondjunk a szélsőségeknek, és megkeressük az egyensúlyt.

Bízhatunk magunkban és a gyógyulás folyamatában: biztos eljuttat arra a pontra, ahol az adás és elfogadás egyensúlyba kerül, ahol megértjük a többieket és magunkat, és ésszerű elvárásokat támasztunk.

Ma gyakorolni fogom, hogy elfogadjam azt, ahogy a változás zajlik. Ha valamilyen szélsőséges viselkedésre támad igényem, elfogadom egy időre. De célom a tolerancia és az elvárások egészséges egyensúlya bennem és másokban egyaránt.

Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

 
A szavak ablakok vagy falak?! © Copyright 2010 | Design By Gothic Darkness |