A blog fő profilja, hogy a függőségekkel foglalkozzék saját tapasztalatból merítve. Kiemelten a társfüggéssel (kodependencia) és az alkoholizmussal. Úgy gondolom ez a két betegség, igen, betegség és nem jellembeli fogyatékosság, sok éve Magyarországon népbetegséggé nőtte ki magát. Szükséges foglalkozni vele.

(Saját tapasztalat a Melody Beattie meditációk alatt olvasható.)

Napi meditáció - AZ ÜNNEPEK - December 25. - (Melody Beattie - 365 nap, 365 meditáció)

2010. december 25., szombat.


Az ünnepek néha megtelnek azzal az örömmel, melyet az évnek ezzel a részével társítunk. A levegőben varázslat úszik.
Máskor nehezen és magányosan telnek az ünnepek.
Íme néhány ötlet a magam tapasztalatából, hogyan lehet megbirkózni a nehezebb ünnepekkel.
Foglalkozz az érzelmeiddel, de ne merülj el bennük teljesen. Helyezd az ünnepeket bizonyos távlatba: egy ilyen ünnepnap csak egy az én 365 napja közül. Ezzel a 24 órácskával fél kézzel is elbánhatsz.
Vészeld át tehát a napot, de tudnod kell, hogy utána bekövetkezhet az ünnepeket követő depresszió. Ha bevetettük túlélési stratégiánkat, előfordulhat, hogy leverő érzéseink újra előbújnak a következő napon. Ezekkel is foglalkozz! Igyekezz mielőbb visszajutni a kerékvágásba!
Keresd meg és értékeld az elérhető szeretetet, még ha nem is egészen az, amit szeretnél! Van valaki, akinek szeretetet adhatunk, és ugyanazt kaphatjuk viszonzásul? Vannak gyógyulófélben lévő barátaink? Van olyan család, ahol örülnének jelenlétünknek az ünnepek alatt? Ne légy mártír, menj el hozzájuk! Lehetnek olyanok, akik boldogan elfogadnák, ha felajánlanánk, hogy töltsük együtt ezt a napot.
Hidd el, nem tartozol a kisebbséghez, ha az ünnepet nem éppen ideálisan éled meg. Könnyű azzal áltatni magunkat, hogy rajtunk kívül mindenki más tökéletes boldogságban ünnepel, de ez távolról sem igaz.
Összeállíthatjuk a magunk ünnepi napirendjét. Végy magadnak valamilyen ajándékot! Találj valakit, akit meg ajándékozhatsz! Vedd le a pórázt melegségre vágyó, szeretetteljes énedről, és add át magad az ünnepi hangulatnak!
Lehet, hogy az elmúlt évek ünnepei nem voltak világra szólóak. Lehet, hogy ez a mostani sem lesz igazán varázslatos. De jövőre jobb lehet, azután pedig megint jobb egy kicsit. Munkálkodj azon, hogy jobb legyen az életed – olyan, amely beteljesíti a vágyaidat. És előbb – utóbb így lesz.
Istenem, segíts, hogy élvezhessem és megbecsülhessem ez a mostani ünnepet. Ha helyzetem nem éppen ideális, segíts, hogy megtarthassam belőle a jót, és szélnek eresszem a rosszat.

Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

 
A szavak ablakok vagy falak?! © Copyright 2010 | Design By Gothic Darkness |