A blog fő profilja, hogy a függőségekkel foglalkozzék saját tapasztalatból merítve. Kiemelten a társfüggéssel (kodependencia) és az alkoholizmussal. Úgy gondolom ez a két betegség, igen, betegség és nem jellembeli fogyatékosság, sok éve Magyarországon népbetegséggé nőtte ki magát. Szükséges foglalkozni vele.

(Saját tapasztalat a Melody Beattie meditációk alatt olvasható.)

Napi meditáció - AZ ALAPOK LERAKÁSA - December 30. - (Melody Beattie - 365 nap, 365 meditáció)

2010. december 30., csütörtök.


Az alapokat már lerakták, nem látod? Nem érted, hogy mindaz, amin keresztülmentél, valamilyen célért történt?
Oka volt, méghozzá jó oka a várakozásnak, a harcnak, a fájdalomnak és végül a megszabadulásnak.
Felkészítettek. Ahogy a kőművesnek először le kell bontania a régit, ki kell ásnia a régi alapokat, hogy előkészítse a helyet, az újnak. Felsőbb Erőd is eltakarított mindent.
Figyeltél már valaha építkezést? Amikor hozzákezdenek a munkához, a hely pocsékabbul néz ki, mint előtte. El kell takarítani mindent, ami rossz és ami fölött eljárt az idő.
Ami nem elég erős ahhoz, hogy megtartsa az új szerkezetet, meg kell erősíteni vagy el kell bontani és valamivel pótolni. Nincs olyan kőműves, aki, ha becsüli a munkáját, gyenge alapra építi az új falakat. Nem bírná el és megrepedne.
Ha olyan végterméket szeretnénk, amilyenre vágyunk, a munkát az alapoknál kell kezdeni.
Munka közben gyakran tűnik úgy, hogy minden a feje tetejére állt. Hogy az égvilágon semmi értelme az egésznek.
Hogy merő idő- és erőpazarlás volt. Mert nem látjuk magunk előtt a kész művet. De a megfelelő alapozás nagyon fontos, ha a végső simításokat, a munka élvezetes részét vágyainknak megfelelően akarjuk megcsinálni.
Életed e hosszú, nehéz szakasza az alapozást szolgálta. Nem volt céltalan, még ha a célt szem elől tévesztetted is néha, és nem láttad hova vezet az egész.
Most elkészült az alapozás. Az épület biztos lábakon áll. Eljött a végső simítások ideje, a befejezésé. Aztán hozhatjuk a bútorokat, és élvezhetjük, munkánk gyümölcseit!
Gratulálok! Volt elég türelmed, hogy elviseld a nehezebb szakaszokat. Bíztál és hagytad, hogy Felsőbb Erőd és az univerzum felkészítsen és meggyógyítson.
Most élvezheted mindazt a jót, amit elterveztek neked. Meglátod, mindennek volt célja.
Összeáll az egész, és minden értelmet nyer.
Élvezd!
Ma megadom magam az alapozás folyamatának. Ha eljött az utolsó simítások ideje, megadom magam annak, és élvezni fogom. Nem felejtem el, hogy hálás legyek Felsőbb Erőmnek, aki az én építő mesterem és aki mindig legfőbb érdekeimet tartja szem előtt. Hálás leszek gondoskodásáért és azért, hogy az alapozás közben minden apró részletre ügyelt, akkor is, ha engem néha türelmetlenség fogott el. Tisztelettel meghajlok Isten, befejezett művének szépsége előtt.

Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

 
A szavak ablakok vagy falak?! © Copyright 2010 | Design By Gothic Darkness |