A blog fő profilja, hogy a függőségekkel foglalkozzék saját tapasztalatból merítve. Kiemelten a társfüggéssel (kodependencia) és az alkoholizmussal. Úgy gondolom ez a két betegség, igen, betegség és nem jellembeli fogyatékosság, sok éve Magyarországon népbetegséggé nőtte ki magát. Szükséges foglalkozni vele.

(Saját tapasztalat a Melody Beattie meditációk alatt olvasható.)

Napi meditáció - VILÁGOS GONDOLKODÁS - December 14. - (Melody Beattie - 365 nap, 365 meditáció)

2010. december 14., kedd.


Igyekezz világosan gondolkodni! A tagadás sokunk gondolkodását beárnyékolja. Némelyikünk elvesztette önmagába vetett hitét, mert olyan sok időt töltött el azzal, hogy tagadta a valóságot. De az sem segít rajtunk, ha saját gondolkodásunkban sem hiszünk. A tagadásba vetett hitünket kell feladnunk.
Nem azért folyamodtunk a tagadáshoz – akár a magunk, kár mások problémájáról van szó – mert valami hiányzott belőlünk. A tagadás a lélek lengéscsillapítója: addig véd bennünket, amíg fel nem készülünk rá, hogy megbirkózzunk a valósággal.
A gyógyulás és a világosan gondolkozás nem jelenti azt, hogy soha többé nem nyúlunk a tagadás eszközéhez. A tagadás az első lépés az elfogadás felé, és életünk nagy részében arra törekszünk, hogy elfogadjunk valamit.
A világos gondolkodás azt jelenti, hogy nem hagyjuk magunkat elmerülni a negatívumokban vagy irreális elvárásokban. Kapcsolatban maradunk szintén a gyógyulás útján haladó társainkkal. Elmegyünk a csoportfoglalkozásokra, ahol lelkünk és szellemünk megbékélhet, és a többiektől valóságos támogatást kaphatunk. Feldolgozzuk a Lépéseket, imádkozunk és meditálunk.
Gondolkodásunkat úgy tartjuk a helyes vágányon, hogy megkérjük Felsőbb Erőnket, segítsen benne, nem pedig úgy, hogy elvárjuk, Ő vagy valaki más gondolkozzék helyettünk.
Ma arra törekszem, hogy életem minden területén kiegyensúlyozottan, világosan gondolkodjam.

"Gondolkodásunkat úgy tartjuk a helyes vágányon, hogy megkérjük Felsőbb Erőnket, segítsen benne, nem pedig úgy, hogy elvárjuk, Ő vagy valaki más gondolkozzék helyettünk."

A mai napon, számomra ez a mondat ennek a meditációnak a lelke. 
És a tagadással sincsen már akkora nagy bajom, mit régebben. Megértettem, addig tagadok valamit, ameddig nem vagyok készen az elfogadására, elengedésére. A tagadás olykor és bizonyos ideig még életmentő is lehet, megtapasztaltam.

Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

 
A szavak ablakok vagy falak?! © Copyright 2010 | Design By Gothic Darkness |