A blog fő profilja, hogy a függőségekkel foglalkozzék saját tapasztalatból merítve. Kiemelten a társfüggéssel (kodependencia) és az alkoholizmussal. Úgy gondolom ez a két betegség, igen, betegség és nem jellembeli fogyatékosság, sok éve Magyarországon népbetegséggé nőtte ki magát. Szükséges foglalkozni vele.

(Saját tapasztalat a Melody Beattie meditációk alatt olvasható.)

Napi meditáció - TUDATOSODÁS - November 25. - (Melody Beattie - 365 nap, 365 meditáció)

2010. november 25., csütörtök.


Amikor először tudatosul bennünk valamilyen probléma, helyzet vagy érzelem, aggodalommal vagy félelemmel reagálhatunk rá. Szükségtelen félnünk a tudatosságtól.
A tudatosodás az első lépés a pozitív változás és fejlődés felé. Ez az első lépés a probléma megoldása, a szükséglet kielégítése, a jövő felé. Így tudunk a következő leckére összpontosítani.
Az élet, az univerzum és Feslőbb Erőnk a tudatosodás által hívja fel figyelmünket, készít fel a változásra. A megváltozás folyamata a tudatosodással kezdődik. Tudatosodás, elfogadás és változás – így zajlik a folyamat. Elfogadhatjuk a vele együtt járó átmeneti kellemetlen érzést, mert így juthatunk egy jobb helyre. Elfogadhatjuk az átmeneti kellemetlenséget, mert bízhatunk Istenben és önmagunkban.
Ma hálás leszek, ha bármi tudatosul bennem. Ha az élet felhívja a figyelmemet valamire, hálával, békével és méltósággal fogadom. Nem felejtem el, hogy nyugodtan elfogadhatom a tudatosodásból fakadó átmeneti kellemetlen érzést, mert bízhatom abban, hogy Felsőbb Erőm így mozdít tovább.

Tudatosodás számomra az, amikor szembe nézek az itt és most hozadékával érzelmileg. Nem bagatelizálom el, nem festegetem szép színesre illúzió ecsettel, hanem bátran rábólintok, belátással, felismeréssel, beismeréssel és végül elfogadással.
A régi életemben ez nem működött, nem voltam tudatos, sem belátó. Sokat is szenvedtem miatta, mert akkor a dac és a tagadás irányított.
Hálás vagyok azért, hogy ez ma már másképpen működik nálam, azért, hogy betegségem és az élni akarásom felnyitotta a szemem.  

Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

 
A szavak ablakok vagy falak?! © Copyright 2010 | Design By Gothic Darkness |