A blog fő profilja, hogy a függőségekkel foglalkozzék saját tapasztalatból merítve. Kiemelten a társfüggéssel (kodependencia) és az alkoholizmussal. Úgy gondolom ez a két betegség, igen, betegség és nem jellembeli fogyatékosság, sok éve Magyarországon népbetegséggé nőtte ki magát. Szükséges foglalkozni vele.

(Saját tapasztalat a Melody Beattie meditációk alatt olvasható.)

Napi meditáció - IDŐZÍTÉS - November 12. - (Melody Beattie - 365 nap, 365 meditáció)

2010. november 12., péntek.


Várj, míg eljön az idő! Az örökös halogatás vagy késlekedés önpusztító, de az is, ha túl hamar, időnek előtte cselekszünk.
Néha pánikba esünk, és félelemből cselekszünk. Néha azért időzítünk rosszul, mert bosszút akarunk állni vagy meg akarunk büntetni valakit. Túl korán hozunk szóba valamit, mert így akarunk valakit bizonyos lépésre kényszeríteni. Néha azért sietjük el a dolgot, mert meg akarunk szabadulni attól a kínos érzéstől, hogy nem tudjuk, hogy fog alakulni bizonyos szituáció.
Egy elhamarkodott cselekedet éppolyan hatástalan lehet, mintha halogatjuk. Visszaüthet és több problémát idézhet elő, mint amennyit megold. Ha megvárjuk, hogy eljöjjön az ideje – néha percekről vagy órákról van szó csupán – a kínos érzés megszűnik, és elég erősek leszünk ahhoz, hogy megtegyük, amit kell.
Gyógyulásunk során megtanulunk hatékonyan lépni.
Megjönnek a válaszok. Megkapjuk az útmutatást.
Imádkozz! Bízzál! Várj!
Ma elengedem a minden áron való irányítás igényét és várok, amíg eljön az idő. Majd akkor cselekszem, ha itt az ideje.

Ez a meditáció is, mint mindegyik, a saját érzéseim megfigyelésére és azok hitelességére tanít.
Az alázat és a türelem gyakorlásával sikerült többé, kevésbé elsajátítanom a jó időzítés fortéját. Ezek nélkül nem működik.
Régebben rögtön és azonnal akartam megoldani a gondjaimat, a félelem irányított és éppen ezért többször hibáztam, mint amikor már a tudatos életem szerint éltem. Az üres szeretet tankom idítatott arra is, hogy vásárlásokkal, kényszerköltekezésekkel szerezzek magamnak örömet és ezzel többször okoztam magamnak és a családomnak fájdalmat, problémát, mint örömet és megelégedettséget.
Ma kivárok, figyelek és hiszek annak a belső hangnak, ami minden egyes esetben súg nekem, segít. 

Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

 
A szavak ablakok vagy falak?! © Copyright 2010 | Design By Gothic Darkness |