A blog fő profilja, hogy a függőségekkel foglalkozzék saját tapasztalatból merítve. Kiemelten a társfüggéssel (kodependencia) és az alkoholizmussal. Úgy gondolom ez a két betegség, igen, betegség és nem jellembeli fogyatékosság, sok éve Magyarországon népbetegséggé nőtte ki magát. Szükséges foglalkozni vele.

(Saját tapasztalat a Melody Beattie meditációk alatt olvasható.)

Napi meditáció - A HÁLA ÉS AZ ELFOGADÁS VARÁZSLATA - November 22. - (Melody Beattie - 365 nap, 365 meditáció)

2010. november 22., hétfő.


A hála és az elfogadás: két olyan varázslat, amelyet megtanulunk alkalmazni gyógyulásunk során. Mindegy, kik vagyunk, mindegy, hol vagyunk vagy mink van, a hála és az elfogadás biztosan működik.
Mindennek láttán úgy vesszük észre, hogy a mostani körülményeink jók. Vagy e két dolog segítségével sikerül kézben tartani a körülményeinket, és továbbléphetünk.
Ha úgy érezzük, leragadtunk valahol, csapdába estünk és elfog a reménytelenség, akkor is próbálkozzunk meg a hálával és az elfogadással! Ha sikertelenül próbáltunk változtatni mostani körülményeinken, és kezdjük érezni, mintha folyton falba ütköznénk, akkor is próbálkozzunk meg a hálával és az elfogadással!
Ha úgy érezzük, beborít a sötétség, és az éjszakának sosem lesz vége, akkor is próbálkozzunk meg a hálával és az elfogadással!
Ha félünk és bizonytalanok vagyunk, próbálkozzunk meg a hálával és az elfogadással!
Ha minden egyébbel kudarcot vallottunk, térjünk vissza az alapokhoz!
A hála és az elfogadás működni fog.
Istenem, segíts ma elengednem ellenállásomat. Segíts, hogy tudjam, kevésbé fog fájni a fájdalom, amely bizonyos körülményből fakad, ha elfogadom. Gyakorolom a hála és az elfogadás alapelvét, és minden körülmények között alkalmazom.

Hálát eddig csakis az elfogadáson keresztül éreztem. Amikor ellenálltam/ellenállok, helyzeteknek, eseményeknek, mert beugrott/beugrik az én akaratom, feszült leszek és hálát sem érzek. Az ima mondogatása minden esetben közelebb hoz a hálához és az elfogadáshoz. 
Amikor ellenállok a saját érzéseimnek, a saját belső folyamatomnak, ismételten feszült leszek és hűlt helye a hálának. Amint ezeket elfogadom, újból érezhetek hálát. 
Régebben csak ellenállás volt bennem, esetleg valamiféle beletörődés, aztán némi megkönnyebbülés. Sem hála, sem elfogadás nem szerepelt az életemben.  

Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

 
A szavak ablakok vagy falak?! © Copyright 2010 | Design By Gothic Darkness |