A blog fő profilja, hogy a függőségekkel foglalkozzék saját tapasztalatból merítve. Kiemelten a társfüggéssel (kodependencia) és az alkoholizmussal. Úgy gondolom ez a két betegség, igen, betegség és nem jellembeli fogyatékosság, sok éve Magyarországon népbetegséggé nőtte ki magát. Szükséges foglalkozni vele.

(Saját tapasztalat a Melody Beattie meditációk alatt olvasható.)

Napi meditáció - GONDOSKODÁS ÖNMAGUNKRÓL - November 13. - (Melody Beattie - 365 nap, 365 meditáció)

2010. november 13., szombat.


Nem kell másokra várnunk, hogy majd ők segítenek. Nem vagyunk áldozatok. Nem vagyunk tehetetlenek.
Ha elengedjük eddigi hibás gondolkodásunkat, rájövünk, hogy nincsenek fehér lovon érkező királyfiak, nincsenek varázserővel bíró nagyanyók, akik az égből vigyázzák lépéseinket, hogy szükség esetén megmentsenek.
Tanítókkal esetleg találkozunk, de ők sem fognak megmenteni. Ők tanítani fognak. Jönnek majd olyanok, akik szeretnek, de ők csak szeretni fognak. A segítség is megérkezik, de nem azonos a megmentéssel.
Önmagunk megmentői mi vagyunk.
Hihetetlen módon javulnak kapcsolataink, ha felhagyunk mások megmentésével, és nem várjuk el tőlük, hogy mentsenek meg minket.
Ma elengedem félelmeimet és kételyeimet, mert gátolják, hogy legjobb érdekeimet képviselve, magabiztosan cselekedjem. Tudok gondoskodni magamról, és hagyom, hogy mások is ugyanazt tegyék.

Erről a meditációról még nem is sejtettem, amikor már ezt éltem. Ez akkor történt, amikor segítséget kértem, mert egyedül nem tudtam abba hagyni az ivást. Aztán persze kértem azóta is számtalan esetben segítséget, mert megtapasztaltam, hogy egyedül nem megy, bizonyos helyzetekben, eseményeknél.
Nem volt bennem az tudatos, nem fogalmaztam meg, hogy saját megmentőm csakis én lehetek. Egyszerűen éreztem, tudtam, ha nem mentem meg saját magam, belepusztulok a függőségembe.
Segítség mindig volt/van és amikor úgy éreztem/érzem, biztonságosabb valaki kezét fognom egy kis időre, viszont ezt a kezet/kezeket hasznos volt elengednem és egy idő után csakis a Felsőbb Erőmre támaszkodni, elkerülve az újabb emberektől való függőség kialakulását. 

1 Comentário:

Életfa Családsegítő Egyesület írta...

Ezzel tökéletesen egyetértek! Bizonyos ajtókat csak belülről lehet nyitni...
Erzsébet

Megjegyzés küldése

 
A szavak ablakok vagy falak?! © Copyright 2010 | Design By Gothic Darkness |