A blog fő profilja, hogy a függőségekkel foglalkozzék saját tapasztalatból merítve. Kiemelten a társfüggéssel (kodependencia) és az alkoholizmussal. Úgy gondolom ez a két betegség, igen, betegség és nem jellembeli fogyatékosság, sok éve Magyarországon népbetegséggé nőtte ki magát. Szükséges foglalkozni vele.

(Saját tapasztalat a Melody Beattie meditációk alatt olvasható.)

Napi meditáció (Melody Beattie - 365 nap, 365 meditáció)

2010. július 27., kedd.

Július 27.
Elengedés.
Hagyd abba az erőlködést, hogy mindenáron irányítod a dolgokat! Nem feladatunk, hogy irányítsuk az embereket, a dolgok kimenetelét, a körülményeket, az életet. Lehet, hogy régebben nem tudtunk bízni, s hagyni, hogy a dolgok maguktól megtörténjenek. De most már tudunk. Jó az, ahogy az élet kibomlik. Hagyjuk kibomlani.

Hagyd abba az erőlködést, hogy mindent jobban csinálj, jobb és több legyél! Mára elég, ha azok vagyunk, akik vagyunk, és úgy cselekszünk, ahogy most cselekszünk.  Tegnap pedig elég volt, hogy azok voltunk, akik voltunk, és úgy cselekedtünk, ahogy cselekedtünk.

Könnyíts a terheiden! Engedd el őket! Ne erőlködj!

Ma elengedem a terheimet. Felhagyok azzal, hogy mindent irányítani akarjak. Nem hajszolom, hogy jobb legyek, és még többet tegyek, megengedem magamnak, hogy csak létezzem.

Az elengedés a legnehezebb számomra. Foggal és körömmel kapaszkodok a sérelmeimbe, csalódásaimba, elégedetlenségemben saját magammal és többször másokkal kapcsolatban is. Természetesen vannak napok, amikor szinte csettintésre sikerül, máskor meg sehogy sem akar. Úgy hiszem ettől vagyok ember és nem a Mindenható.
A 12 Lépéses Program előtti életemben képes voltam évekig hurcolni a terheimet, szégyent, bűntudatot, megalázottságot, haragot, félelmet. Nem tudtam hogyan szabadulhatnék meg tőlük, nem kaptam magamhoz használtai utasítást a szüleimtől, talán azért, mert nekik sem volt saját magukhoz.
Hálás vagyok, hogy megismerhettem ezt a Programot és a segítségével gyógyulhatok a magam módján, még akkor is, ha olykor ez döcögősebben, kicsit nyögvenyelősen működik nálam.  

Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

 
A szavak ablakok vagy falak?! © Copyright 2010 | Design By Gothic Darkness |