A blog fő profilja, hogy a függőségekkel foglalkozzék saját tapasztalatból merítve. Kiemelten a társfüggéssel (kodependencia) és az alkoholizmussal. Úgy gondolom ez a két betegség, igen, betegség és nem jellembeli fogyatékosság, sok éve Magyarországon népbetegséggé nőtte ki magát. Szükséges foglalkozni vele.

(Saját tapasztalat a Melody Beattie meditációk alatt olvasható.)

Dr. Csernus Imre

2010. július 29., csütörtök.

Kimutatni az érzéseket: ez (...) fontos. Olyan ez, mint amikor azt mondom valakinek, hogy mennyire szeretem, mennyire fontos nekem, de nem ölelem át.

4 Megjegyzés:

Nyárády Károly írta...

Nemrég találtam két könyvet a könyves üzletben a dokitól, az egyik "A Nő", másik "A Férfi". A másodikon rágom át most magam, és mindegyre olyan érzésem van tőle, mintha meztelenül ácsorognék egy forgalmas tér közepén. Brrrrr. Néha nagyon igaza van, és már-már idegesít. Azóta töröm a fejem,- a szerző szavaival élve-, én is csak egy puha pöcs vagyok? Igaz, mottónak oda van írva, "Akinek nem inge, ne vegye magára!" és milyen könnyű ezt mondani! :-)

Bogriella írta...

Tudod azon gondolkodtam, hogy a Férfi c. könyvet teljesen hitelesnek tudhatom, mert egy férfi írta, DE! azt, hogy egy férfi leírja milyen A NŐ?! Azt, hogy számára milyen, megértem, de azt, hogy valójában és alapból milyen egy nő... ?Érdekesen nézek most...
Még nem olvastam el, úgyhogy nem igazán akarnék pálcát törni felette. Tisztelem a Doktor Úr munkásságát, már amennyit én tudok róla... beszéltem anno pár drogossal, akiket ő küldött a rehabba, ahol dolgoztam. Elismerték. Megmentette az életüket.

A Ki nevel a végén c. könyv készítése közben beleolvasgattam, meg megálltam egy-egy fejezetnél. Teljesen egyetértek vele. Mondanám szerényebben csak nem tudom hogyan...

Nyárády Károly írta...

Szerintem is elgondolkoztató, hogy férfi szempontjából hogyan lehet kivesézni a NŐ milyenségét. Én sem olvastam még, nem jártatom a számat előre, csak megjegyzem, hogy kiderülhetnek furcsaságok. Végső soron emberi lélekről van szó mindkét esetben, és csak azután lehet valaki nő, vagy férfi. Férfiként is értek részéről meglepetések, s bár a felemlegetett jelenségek nem voltak ismeretlenek számomra, a magyarázatok sok mindent rendeztek át az én rendszeremben is. Mondhatom, tanultam néhány jó dolgot.

Bogriella írta...

Okos és tapasztalt ember ő, és jó szakember ebben egészen biztos vagyok... viszont mégis csak ember... úgy hiszem ideje elolvasnom A NŐ c. könyvét, most már tényleg kíváncsi vagyok mit ír benne. :) Hátha én is megtudok valami újat a saját nememről és ezen belül is magamról.

Megjegyzés küldése

 
A szavak ablakok vagy falak?! © Copyright 2010 | Design By Gothic Darkness |