A blog fő profilja, hogy a függőségekkel foglalkozzék saját tapasztalatból merítve. Kiemelten a társfüggéssel (kodependencia) és az alkoholizmussal. Úgy gondolom ez a két betegség, igen, betegség és nem jellembeli fogyatékosság, sok éve Magyarországon népbetegséggé nőtte ki magát. Szükséges foglalkozni vele.

(Saját tapasztalat a Melody Beattie meditációk alatt olvasható.)

Napi meditáció (Melody Beattie - 365 nap, 365 meditáció)

2010. június 28., hétfő.


Június 28.
Amikor semmi nem megy.

Gyakran előfordul, hogy amikor valamilyen problémával szembesülünk, egy bizonyos módon próbáljuk megoldani. Ha nem megy, akkor is ugyanazzal a módszerrel próbálkozunk újra meg újra.
Idegesek leszünk, még elszántabban próbálkozunk, még idegesebbek leszünk, és még több energiát fektetünk abba, hogy azt a megoldást erőltessük, amit már kipróbáltunk és amiről kiderült, hogy nem jó.
Ettől persze begurulunk. Beleragadunk valamibe, és mintha csapdába estünk volna. Az ilyen esetekből alakul ki az a helyzet, amikor életünk kezelhetetlenné válik.
Rabjaivá válhatunk ugyanannak a bonyolult sémának kapcsolatainkban, egyéb feladatainkban, életünk bármely területén. Kezdeményezünk valamit, ami nem megy, elakad, pocsékul érezzük magunkat, aztán megint nekirugaszkodunk, és még mindig nem megy.
Néha az a jó, ha nem adjuk fel, és még jobban nekiveselkedünk. Néha jobb, ha elengedjük a dolgot, félrehúzódunk, és abbahagyjuk a hasztalan próbálkozást. Ha nem működik a dolog, lehet, hogy az élet mondani akar nekünk valamit. Az élet nem küld mindig neonfényű útjelzőket, hogy megmutassa az utat. Néha a jelek nehezebben észrevehetők. Jel lehet az is, ha nem megy valami?
Engedd el! Ha ismételt próbálkozásaid sem hozzák meg a kívánt eredményt, és ez idegesít, lehet, hogy rossz irányba kényszeríted magad. Tanuld meg felismerni, ha valami nem működik, vagy nem úgy megy, ahogy kellene. Lépj hátrább, és várd ki a világos útmutatást.
Ma nem kergetem magam az őrületbe azzal, hogy ismételten olyan megoldásmódokkal próbálkozom, melyekről már bebizonyosodott, hogy teljesen eredménytelenek. Ha valami nem megy, félrehúzódom, és megvárom az útmutatást.

A rászűkülésem sokszor megnehezítette az életemet a 12 Lépéses Programban eltöltött idő alatt is.
Bizonyos helyzeteknél, embereknél és eseményeknél valahogy előjön belőlem a csőlátásom és mint egy faltörő kos, AKAROM újból és újból ugyanazzal a módszerrel megoldani az adott feladatot vagy problémámat.
Mint már annyi helyzetnél felismertem, ilyenkor is az ÉN AKARATOM irányít, a félelem a megfeleléssel karba öltve. Átéltem olyan élethelyzetet, aminek a megoldásával több hónapig kísérleteztem ugyanazzal a módszerrel, míg nem már fizikailag is beteggé tetem magam... ekkor tudtam csak leállni és kilépni a dologból. Azóta még jobban figyelek a figyelmeztető jelekre és amikor észreveszem magamon a feszültség, a félelem jeleit, azonnal kielemzem a dolgot. Nem szükséges nekem, minden egyes alkalommal érzelmileg és fizikailag egyaránt padlóra küldenem magam.

Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

 
A szavak ablakok vagy falak?! © Copyright 2010 | Design By Gothic Darkness |