A blog fő profilja, hogy a függőségekkel foglalkozzék saját tapasztalatból merítve. Kiemelten a társfüggéssel (kodependencia) és az alkoholizmussal. Úgy gondolom ez a két betegség, igen, betegség és nem jellembeli fogyatékosság, sok éve Magyarországon népbetegséggé nőtte ki magát. Szükséges foglalkozni vele.

(Saját tapasztalat a Melody Beattie meditációk alatt olvasható.)

Kölyökkutya eladó!

2010. március 4., csütörtök.

„Kölyökkutya eladó”, hirdette a bolt kirakatába akasztott tábla. Az efféle feliratok mindig vonzzák a gyerekeket, s hamarosan fel is bukkant egy érdeklődő fiúcska. 
– Mibe kerülnek a kiskutyák? – tudakolta. 
– Ezerötszáz és kétezer forint között – hangzott a válasz. 
A gyerek a zsebébe nyúlt, és egy marék fémpénzt húzott elő. 
– Négyszázötven forintom van. Megnézhetem a kölyköket? 
A kereskedő mosolyogva füttyentett, mire a belső kis szobából előkerült Lédi, nyomában öt pöttöm szőrgubanc. A fiúcska azonnal észrevette, hogy az egyik kiskutya sántikál. 
– Mi a baja szegénykének? 
A férfi elmagyarázta, hogy az állatorvos szerint a kölyöknek hibás a csípő izülete. Az a lába használhatatlan, örökre nyomorék marad. A kisfiú izgalomba jött. 
– Ezt a kölyköt szeretném megvenni. 
– Ha tényleg annyira akarod, nem kell megvenned. Neked adom. 
A gyerek felháborodott. Szigorúan a boltos szeme közé nézett, és ujját figyelmeztetően fölemelve, kijelentette: 
– Ingyen nem kell! Ez a kiskutya ugyanannyit ér, mint bármelyik másik. Teljes árat fizetek. Pontosabban most négyszázötven forintot, a hátralékot pedig havonta kétszáz forintonként törlesztem. 
– De tényleg nem kell pénzt adnod érte – ellenkezett az üzlettulajdonos. – Ez a jószág soha nem fog ugrálni, szaladgálni és hancúrozni, mint a többiek. 
A kisfiú erre lehajolt, és felgyűrte a nadrágszárát. Láthatóvá vált ijesztően kifacsarodott, járókeretbe rögzített bal lába. Felnézett a boltosra, és halkan így szólt: 
– Tetszik tudni, én se futok valami jól, és a kiskutyának is kell valaki, aki megérti őt!

Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

 
A szavak ablakok vagy falak?! © Copyright 2010 | Design By Gothic Darkness |