A blog fő profilja, hogy a függőségekkel foglalkozzék saját tapasztalatból merítve. Kiemelten a társfüggéssel (kodependencia) és az alkoholizmussal. Úgy gondolom ez a két betegség, igen, betegség és nem jellembeli fogyatékosság, sok éve Magyarországon népbetegséggé nőtte ki magát. Szükséges foglalkozni vele.

(Saját tapasztalat a Melody Beattie meditációk alatt olvasható.)

KÖNYV ismertetések, részletek

2010. február 18., csütörtök.


Paulo Coelho - Az ötödik hegy (1996)
A történet főhőse Elijah a Zsidó-Keresztény Bibliából. A hangsúly Elijah Akbar-ban (Zarephath-ban) töltött idején van. Coelho kiszínezte az egyszerű bibliai történet egyes elemeit. A regényben Elijah jelen volt, mikor az asszírok kifosztották Akbar-t. Eltér a Bibliától a főhős utazása is, mikor az ötödik hegyre (Baál Isten tartózkodási helyére) megy. Ezenkívül Coelho művében Elijah beleszeret az özvegybe, akihez Isten küldte. Paulo Coelho ebben a művében komolyan elgondolkozik a vallásról, annak ellenére, hogy nagy hangsúlyt fektet az Isten elleni lázadásra. A regényben az író feltárja azt ebben a fontos témakörben, hogy a lázadás és a "gondolkodó egyén" egyformán fontos, ha valaki egységet alkotva
közöttük kialakítja a kapcsolatát Istennel. A könyv összességében Elijah engedelmességéről szól (mindent megtesz Isten angyalainak). Ráébred, hogy sorsát nem ő irányítja, hanem Isten kezében van. Végül úgy dönt, hogy félreteszi a saját vágyait. Így Coelho azt sugallja, hogy főhőse képes volt félretenni e világi ösztöneit, cserébe a tudatos spiritualitásért, és így kialakíthatott egy erős kapcsolatot Istennel.

Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

 
A szavak ablakok vagy falak?! © Copyright 2010 | Design By Gothic Darkness |