A blog fő profilja, hogy a függőségekkel foglalkozzék saját tapasztalatból merítve. Kiemelten a társfüggéssel (kodependencia) és az alkoholizmussal. Úgy gondolom ez a két betegség, igen, betegség és nem jellembeli fogyatékosság, sok éve Magyarországon népbetegséggé nőtte ki magát. Szükséges foglalkozni vele.

(Saját tapasztalat a Melody Beattie meditációk alatt olvasható.)

Szabó Magda

2010. november 11., csütörtök.

Senki sem ígérte, hogy az élet harmonikus, döccenő nélküli. Anyám azt mondta, egyet tanulj meg: hétfőn hétfő, kedden kedd. Egyik sem ikertestvér. Hogy mit hoz a kedd, azt ne kezdd el siratni félelmedben hétfőn. Hogy mit adhat a kedd, azt ne tervezd hétfőn. Hátha nem hozza be. Az egyik nap ilyen, a másik olyan. Egyetlenegyet kell megjegyezni, ha harmonikusan élni akarsz. Ha jót hoz, akkor józanul viseld, hogy most örömöd van. Józanul és fegyelemmel. És ha baj van, azt is viseld józanul és fegyelemmel. Engem erre neveltek.

2 Megjegyzés:

Életfa Családsegítő Egyesület írta...

Bölcs gondolatok... bárcsak mindig szem előtt tudnánk tartani őket.
Erzsébet

Bogriella írta...

Igen és itt a mindig szón van a hangsúly számomra. Ha mindig sikerülne, tökéletes lennék. :) A lényeg még is az nekem, hogy törekszem rá, nem a tökéletességre, hanem a mai nap megélésére. Jelen lenni az itt és most-ban, nem ostorozni magam a múltban elkövetett hibáimért és nem félni a holnaptól.
( Segítség címszó alatt, a segédleteknél megtalálható a "Csak a mai nap..." - jobb oldali hasábban)

Megjegyzés küldése

 
A szavak ablakok vagy falak?! © Copyright 2010 | Design By Gothic Darkness |