A blog fő profilja, hogy a függőségekkel foglalkozzék saját tapasztalatból merítve. Kiemelten a társfüggéssel (kodependencia) és az alkoholizmussal. Úgy gondolom ez a két betegség, igen, betegség és nem jellembeli fogyatékosság, sok éve Magyarországon népbetegséggé nőtte ki magát. Szükséges foglalkozni vele.

(Saját tapasztalat a Melody Beattie meditációk alatt olvasható.)

Napi meditáció - TÉRJ VISSZA A LÉPÉSEKHEZ! - November 29. - (Melody Beattie - 365 nap, 365 meditáció)

2010. november 29., hétfő.


Térj vissza a Lépésekhez!

Térj vissza az egyik Lépéshez!

Ha nem tudjuk mit tegyünk, ha káosz dúl bennünk, ha erőnk végén járunk, ha úgy érezzük, összecsapnak fölöttünk a hullámok, vagy ha oktalanul megmakacsoljuk magunkat, kétségbeesünk vagy mérgelődünk, térjünk vissza a Lépésekhez.

Mindegy, milyen helyzettel szembesülünk – ha átveszünk egy Lépést, biztosan segít. Összpontosíts rá, bízz az ösztöneidben és láss neki!

Mit jelent, ha egy Lépésen munkálkodunk? Gondold át! Meditálj róla! Ahelyett, hogy a káoszra, a problémákra, a kétségbeesést vagy haragot előidéző helyzetre összpontosítanál, csak egy Lépésre figyelj!

Gondolkozz el azon, tudnád-e alkalmazni a mostani helyzetre. Tarts ki mellette. Ragaszkodj hozzá olyan erősen, ahogy a problémához vagy a káoszhoz ragaszkodtál máskor.

A Lépések megoldást hoznak. Működnek. Bízhatunk abban, hogy most is így lesz.

Bízhatunk abban, hogy ezek a Lépések Elvezetnek ahová kell.

Ha nem tudjuk, mi legyen a következő lépés, válasszunk egyet a Tizenkettő körül!

Ma arra összpontosítok, hogy a Tizenkét Lépést alkalmazzam problémáim megoldására, egyensúlyom és harmóniám megőrzésére. Legjobb képességeim szerint teszem meg a Lépéseket. Megtanulok bízni bennük, és rájuk támaszkodom védekező, társfüggő viselkedésem helyett.

Észrevettem, megtapasztaltam azt a gyógyulásom során, amikor káosz van bennem, össze vagyok zavarodva, szinte minden egyes alkalommal az Első Lépéshez szükséges visszatérnem, aztán az általam Istenesnek nevezett Lépésekhez, főleg a Második és Harmadik Lépéshez.
Amikor sikerül felismernem az Első Lépés segítségével és a belátásom, beismerésem, elengedésemmel együtt az én akaratomat, ismét kitisztul a fejem, a gondolkodásom.
A ráhagyatkozás lelassít, alázattal és hálával tölt el.
Legyen meg a Te akaratod, ne az enyém.
Áldás lenne számomra, ha ezt életem minden pillanatában és megnyilvánulásában képes lennék alkalmazni. A hajlandóság él bennem és a remény is.

Elnézést kérek, felcseréltem a két meditációt, tegnap volt a mai és a mai meg tagnap volt.  

Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

 
A szavak ablakok vagy falak?! © Copyright 2010 | Design By Gothic Darkness |