A blog fő profilja, hogy a függőségekkel foglalkozzék saját tapasztalatból merítve. Kiemelten a társfüggéssel (kodependencia) és az alkoholizmussal. Úgy gondolom ez a két betegség, igen, betegség és nem jellembeli fogyatékosság, sok éve Magyarországon népbetegséggé nőtte ki magát. Szükséges foglalkozni vele.

(Saját tapasztalat a Melody Beattie meditációk alatt olvasható.)

Napi meditáció - A KÁOSZ ELENGEDÉSE - Október 15. - (Melody Beattie - 365 nap, 365 meditáció)

2010. október 15., péntek.


A nyughatatlanság nem szül semmi jót.
A nyughatatlanság, a félelem, a harag, vagy a szomorúság is ösztönözhet. Ezek az érzelmek néha szintén cselekedetre sarkallnak. De a legjobb eredményt akkor érhetjük el, ha ezeknek a helyét a béke tölti be.
Feladatunkat nem tudjuk gyorsabban vagy jobban elvégezni, ha sürgetést érzünk, félelem, harag vagy szomorúság hajt.
Engedd el ezt a nyughatatlanságot! Hagyd, hogy béke töltse be az űrt! Nem kell erőnket, Istentől kapott személyes hatalmunkat – vagy lelkünk békéjét – zálogul adnunk azért, hogy megtegyük, amit ma meg kell tennünk. Minden erőt és hatalmat megkapunk majd ahhoz, hogy megtegyük, amit kell, és amikor eljön az ideje.
Hagyd, hogy először eljöjjön a béke! Aztán haladj tovább! A feladat elvégeztetik, magától értetődően és idejében.
Ma először is megnyugszom, az után hagyom, hogy munkám és életem erre az alapra épülve alakuljon.

Ma a fiam felhívott a munkahelyéről - az apjával dolgozik együtt - és elmondta, hogy anyagilag bizonytalan idők következnek. Az első mondatom az volt, mi lesz velünk és még a víz is kivert, aztán jött a következő gondolat, Isten úgysem hagy éhen halni bennünket, Rá bízom ezt a dolgot is. Elengedtem, megnyugodtam és most, hogy írok erről, most sem félek és nem aggódom. Nincsen felette hatalmam, úgyis úgy lesz, ahogy lennie kell.
Régebben ilyenkor agyon agyaltam magam. Kattogott az agyam, mindenáron meg akartam és azonnal oldani mindent. Mára, az első sokk után már képes vagyok lelassulni, átgondolni a dolgokat nyugodtan és amin változtatni nem tudok, Istenre bízni. 

Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

 
A szavak ablakok vagy falak?! © Copyright 2010 | Design By Gothic Darkness |