A blog fő profilja, hogy a függőségekkel foglalkozzék saját tapasztalatból merítve. Kiemelten a társfüggéssel (kodependencia) és az alkoholizmussal. Úgy gondolom ez a két betegség, igen, betegség és nem jellembeli fogyatékosság, sok éve Magyarországon népbetegséggé nőtte ki magát. Szükséges foglalkozni vele.

(Saját tapasztalat a Melody Beattie meditációk alatt olvasható.)

Napi meditáció (Melody Beattie - 365 nap, 365 meditáció)

2010. július 20., kedd.


Július 20.
Az ellenállás elengedése.

Ne siess olyan nagyon! Lazíts! Lélegezz mélyeket! Létezz! Érezd át a harmóniát! Légy nyitott! Ma szépség él bennünk és körülöttünk. A mai napnak is van célja és értelme.

A mai nap fontos – nem annyira azért, ami történik velünk, hanem azért, ahogy erre reagálunk.

Ne aggódj a holnapi érzések, problémák, vagy ajándékok miatt. Ne aggódj, holnap tudunk-e bízni magunkban, az életben vagy a Felsőbb Erőnkben.

Megkapunk mindent, amire ma szükségünk van. Ezt ígéri az Isten, az univerzum.

Érezd a mát! Oldd meg a ma problémáit. Élvezd a ma ajándékait. Bízz magadban, az életben és Felsőbb Erődben. Tanuld meg annak művészetét, hogy teljességgel éld meg a mát! Szívd magadba a tanulságokat, a gyógyulást, a szépséget, a szeretetet, amit a mai nap kínál.

Ne siess olyan nagyon tovább! Úgysem menekülhetsz el, csak elhalaszthatod a dolgokat.

Lélegezz magadba békét és gyógyulást!

Ma nem szaladok el magam, a körülményeim, az érzéseim elöl. Megnyílok magam, mások, Felsőbb Erőm, az élet előtt. Bízom abban, hogy ha a mai napot képességeim legjava szerint élem meg, megtanulom azt is, amire holnap lesz szükségem.

Ez a meditáció a mai napról szól, az itt és most megéléséről számomra, úgy ahogyan éppen van.
A 12 Lépéses Program előtti életemben - tudom erről írtam már - folyton a jövőtől féltem és a múltban elkövetett hibáim miatt ostoroztam magam. Fogalmam sem volt arról, hogy létezik a jelen és nagyon hasznos a megélése, hiszen, ha folyton a múlt és a jövő között cikázok, a jelen pillanatot nem élhetem meg.
Mondhatom, a Tizenkét Lépéses Program legelső áldása és a legnagyobb rácsodálkozásom, aztán felismerésem volt a Csak a mai nap. (segédletek között megtalálható)
Amikor benne vagyok a jelenben nem félek, elfogadom azt. Ahogy elkezdem mondani magamban a
"mi lesz ha..." kezdetű mondatot, vége, már ki is mentem belőle és félek a jövőtől. A "volna" a múlt megváltoztathatatlanságát nem engedi elfogadnom. Ügyelnem kell a "mi lett volna..." kezdetű mondatokra is.
Egyszerű ez a Program, segítségével kiegyenesíthetem a függőségeim által összekuszálódott gondolkodásomat.

Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

 
A szavak ablakok vagy falak?! © Copyright 2010 | Design By Gothic Darkness |