A blog fő profilja, hogy a függőségekkel foglalkozzék saját tapasztalatból merítve. Kiemelten a társfüggéssel (kodependencia) és az alkoholizmussal. Úgy gondolom ez a két betegség, igen, betegség és nem jellembeli fogyatékosság, sok éve Magyarországon népbetegséggé nőtte ki magát. Szükséges foglalkozni vele.

(Saját tapasztalat a Melody Beattie meditációk alatt olvasható.)

Napi meditáció (Melody Beattie - 365 nap, 365 meditáció)

2010. március 12., péntek.


Március 12.
Időzítés

„Ha kibogozhatnánk az élet misztériumát és a világot átszövő energia szálait, ha pontosan felmérhetnénk az eseményeket, ha mérlegre tehetnénk az emberiség küzdelmeit, dilemmáit és törekvéseit, rájönnénk, hogy minden a neki kijelölt időben következik be.
(Joseph R. Sizoo)
Az időzítés gyakran idegesítő. Néha csak várunk és várunk arra, hogy történjék végre valami, s úgy rémlik, egy örökkévalóság telt el, mire bekövetkezik. Vagy éppen teljesen váratlanul, meglepetésszerűen szakad a nyakunkba.
Illúzió azt hinni, hogy túl lassan vagy túl gyorsan történnek a dolgok.
Az időzítés mindig tökéletes.
Ma bízom az isteni rendben és együttműködöm vele. Elfogadom, hogy a múltban is, a jelenben is mindig tökéletes az időzítés.

Régebben önsajnálatba menekültem, ha nem ott és akkor történt meg a számomra kedvező változás.
Még ma is, a 12 Lépéses Program hatására is, többször előfordul velem az - mondjuk, ha egy számlát nem tudok időben befizetni - időszakosan rátekeredek a félelemmel teli tehetetlenségre.
A változás ma már az, hogy minden esetben ezt észreveszem és imával, beszélgetéssel, írással - kis Negyedik Lépés - eltávolodhatok az én akaratomtól. Aztán, lehet, hogy egy idő múlva vissza veszem megint, a lényeg mégis az, megtanultam/tanulom/alkalmazom a gyógyító technikákat.
Mivel a türelem nem velem született tulajdonságom, minden egyes 24 órában ajánlatos nekem erre figyelnem. 

Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

 
A szavak ablakok vagy falak?! © Copyright 2010 | Design By Gothic Darkness |