A blog fő profilja, hogy a függőségekkel foglalkozzék saját tapasztalatból merítve. Kiemelten a társfüggéssel (kodependencia) és az alkoholizmussal. Úgy gondolom ez a két betegség, igen, betegség és nem jellembeli fogyatékosság, sok éve Magyarországon népbetegséggé nőtte ki magát. Szükséges foglalkozni vele.

(Saját tapasztalat a Melody Beattie meditációk alatt olvasható.)

Volt egy férfi...

2010. február 21., vasárnap.

Volt egyszer egy férfi, aki nagyon belefáradt a mindennapi munkába. Ő mindennap dolgozni járt, a felesége meg csak otthon ült. Szerette volna, ha a felesége is megtudna, mi mindenen megy keresztül nap mint nap, ezért egy este így imádkozott:
Mindenható atyám! Mindennap dolgozni járok, és naponta 8 órát robotolok, miközben a feleségem csak itthon ül. Szeretnem, ha o is megtudna, mi mindenen megyek keresztül, ezért kérlek uram, add, hogy egy napra testet cserélhessünk. Amen. 
És Isten az ő végtelen bölcsességében meghallgatta a férfi kérését. És a férfi másnap reggel mar női testben ébredt. 

Felkelt, reggelit készített a párjának, felébresztette a gyerekeket, kikészítette az aznapi ruhájukat, reggelit adott nekik, becsomagolta a tízóraijukat, elvitte őket az iskolába, hazament, összeszedte a vegytisztítóba való holmikat, és elvitte, megállt a banknál is, pénzt vett fel, elment bevásárolni, kifizette a számlákat, és rendezte a csekk-könyvet is. Kicserélte a macska almot, és megfürdette a kutyát. Ekkor mar délután egy óra volt, és igyekeznie kellett, hogy be tudjon agyazni, hogy rendet rakjon, porszívózzon, és meg a konyhát is felseperje és felmossa. És mar rohanhatott az iskolába a gyerekek elé, akik hazafele meg vitatkoztak is vele egy sort. Kitett egy kis sutit meg tejet, és rávette a gyerekeket, hogy írják meg a leckéjüket és tanuljanak. Ezután felállította a vasalódeszkát, és tévét nézett, miközben vasalta a ruhákat. Fel ötkor nekiállt krumplit pucolni, és zöldséget mosni, hogy egy kis salátát készítsen. Kisütötte a húst, és egy kis zöldbabot is párolt melle vacsorára. Vacsora után kitakarította a konyhát, beindította a mosogatógépet, majd elrakta a tiszta edényeket, megfürdette a gyerekeket, és agyba dugta őket. 9-re mar nagyon fáradt volt, és bár a napi munkával meg nem végzett, úgy döntött ő is bebújik az agyba, ahol meg elvárták tőle, hogy szeretkezzen, és ő ezt panasz nélkül meg is tette. 
Másnap reggel, amikor felébredt, azonnal letérdelt az agya melle, és így imádkozott: 
Mennyei Atyám! Nem tudom, mire számítottam. Belátom, hiba volt, hogy irigykedtem a feleségemre, mert képes egész nap otthon lenni. Kérlek Uram, nagyon kérlek, csináljuk vissza a cserét! 
És Isten az o végtelen bölcsességével ezt felelte:
Fiam, latom, tanultál a leckéből, és ezert boldogan cserelem vissza a dolgokat abba a formába, amiben eredetileg is voltak. 
Csak kilenc hónapot várnod kell meg. 
Tegnap este teherbe estél.

Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

 
A szavak ablakok vagy falak?! © Copyright 2010 | Design By Gothic Darkness |