A blog fő profilja, hogy a függőségekkel foglalkozzék saját tapasztalatból merítve. Kiemelten a társfüggéssel (kodependencia) és az alkoholizmussal. Úgy gondolom ez a két betegség, igen, betegség és nem jellembeli fogyatékosság, sok éve Magyarországon népbetegséggé nőtte ki magát. Szükséges foglalkozni vele.

(Saját tapasztalat a Melody Beattie meditációk alatt olvasható.)

Napi meditáció (Melody Beattie-365 nap, 365 meditáció)

2010. február 16., kedd.

 Február 17.
 AZ ELFOGADÁS
Gyógyulásunk alapfogalma, amely csodákkal ajándékozhat meg, az elfogadás.
Az elfogadáshoz nem jutunk el egy pillanat alatt. Gyakran sokféle érzés zűrzavarán kell átverekedni magunkat; ez lehet düh, felháborodás, szégyen, önsajnálat, szomorúság. De ha tudjuk, hogy célunk az elfogadás, meg fogjuk tudni valósítani.
Van-e felszabadítóbb érzés, mint amikor nevetni tudunk a gyengeségeinken, és hála tölt el az erőnkért?
Amikor tudjuk, hogy ez az egész, „mi magunk”-nak nevezett csomag – minden érzésünkkel, gondolatunkkal, hajlamainkkal, történéseinkkel egyetemben – megéri, hogy elfogadjuk, mert a gyógyulást ígéri.
Körülményeink elfogadása szintén csodatevő gyógymód. Bárminek vagy bárkinek a megváltoztatásához először el kell fogadnunk olyannak magunkat, másokat és körülményeinket, amilyenek. Ezután léphetünk tovább. Legyünk hálásak magunkért és körülményeinkért. S ezt egy csipetnyi hittel is kiegészíthetjük, mondván: „Tudom, hogy éppen most éppen így kell lennie.”
Mindegy mennyire bonyolódunk bele a problémáinkba, ezek az alapelvek nem veszítik el érvényüket, és a gyógyulás útjára terelnek.
Istenem, segíts, hogy az elfogadás erényét gyakorolhassam. Segíts elfogadnom magamat, másokat és a körülményeimet. Add, hogy egy lépéssel előbbre jussak, és hálás legyek érte.

Mindig a hogyan-t kérdeztem, hogyan csinálod Te az elfogadást? Mit teszel, a gondolataidban azért, hogy működjön nálad az elfogadás? Több könyv ír nagyon szép dolgokat, viszont kevés az, amiben meg is található a hogyan.
Nálam ez úgy működik, hogy beláttam, embereket, helyzeteket és eseményeket NEM tudok megváltoztatni. Tehát, amin változtatni nem tudok, jobban járok, ha elfogadom. Elfogadom azt, hogy nem vagyok milliomos, ezáltal megnézem mi az amim van. Azért vagyok hálás amim van és nem sóvárgok az után, ami nincs. Ez segít abban, hogy benne legyek a jelenben, ne vigyen el a jövőtől való félelem és a múltamban okozott tévedések bosszúsága.
Ez minden napos munka, ha leülök és nem törődöm magammal visszatérnek a régi, beteges beidegződések, tehát, figyelnem szükséges rá.
Az elfogadás folytatása az elengedés. Amikor el tudok fogadni helyzeteket, embereket és eseményeket, máris belép az elengedés, hiszen az elfogadás által beláttam, hogy NEM tudok irányítani embereket, helyzeteket, eseményeket, csakis a saját gondolkozásomat vagyok képes megváltoztatni. Tehát programunk alapja, az elfogadás és az elengedés.

Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

 
A szavak ablakok vagy falak?! © Copyright 2010 | Design By Gothic Darkness |